Brandsläckare

Säkerhet är a och o och det gäller naturligtvis också i din bil. Alla som äger ett fordon bör därför investera i en brandsläckare som kan förvaras i bilen som finns nära till hands om olyckan skulle vara framme och du behöver släcka en brand i eller i närheten av din bil. Det finns en mängd olika anledningar till att bränder startar i fordon. Det är inte bara vid olyckor som fordon fattar eld, det kan röra sig om allt från elektriska fel till överhettning eller externa orsaker. Se därför till att alltid ha en brandsläckare bil.

När du införskaffar en brandsläckare till din bil är det viktigt att den är anpassad just för det syftet. En brandsläckare som ska förvaras i bilen får inte vara alltför stor och ta upp för mycket utrymme. Istället brukar vi rekommendera en handsläckare. Denna typ av släckare är mindre, väger endast några kilo och är enkel att hantera. En modell med två kilo släckmedel brukar vara den minsta som rekommenderas. Den mängden räcker för att kontrollera och släcka de mest akuta bränderna som kan uppstå i ett normalstort fordon.

Välj rätt sort
Naturligtvis kan du även köpa släckare med större kapacitet. Anpassa släckarens kapacitet efter storleken på din bil och vilken släckningsförmåga du anser dig behöva. Har du ett större fordon kan det vara bra att ha en större mängd släckmedel. En större släckare blir dock svårare att hantera. Det finns också olika typer av släckningsmedel. Släckningsmedlet ska kunna användas till alla typer av bränder som kan uppstå i ett fordon, så som brand i olja, bensin och brandfarliga vätskor. Bränder i andra material kan också förekomma så släckningsmedlet i en bilbrandsläckare måste vara så mångsidigt som möjligt.

Vanligtvis brukar en pulversläckare rekommenderas för bilar. Ibland kan det dock krävas andra typer av brandsläckare, exempelvis skum, koldioxid eller lithiumsläckare. En sak som du bör väga in är vad som ska transporteras i ditt fordon och om denna typ av last kräver en speciell släckningsmetod. Tänk helt enkelt igenom vilka scenarion som potentiellt kan uppstå och utgå från dessa, precis som du gör när du väljer en brandsläckare hem. Om du är tveksam över vilken produkt du ska välja så tveka inte att fråga oss om råd!

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss