Takräcke

Notis: Wingbars säljs alltid i 2 pack.

Takräcke är ett praktiskt sätt att förvara last på taket istället för i bilen. Du kan använda lasthållare till skymmande saker som cykel och kanot. En fördel med ett räcke är att det blir mer utrymme inne i bilen samt att vikten fördelas annorlunda i bilen. Vi har ett brett utbud med modeller i olika utföranden, en del längre medan andra kortare.

Hos oss finner du takräcken som passar för de flesta bilmodeller. En takbox är perfekt för att lasta mindre saker och den fästs i ett takräcke, takreling eller taklist. Många modeller har en låssats, vilket gör att det går smidigt och snabbt att montera räcket utan verktyg. När lastbågarna är monterade kan du sätta fast en takbox eller hållare för cykel eller andra lasttillbehör.

Hitta rätt typ av takräcke

Takräcken kan delas in i fyra olika kategorier – traditionella reling (rails), integrerade reling, med fästpunkter samt utan fästpunkter såväl som rails. Traditionella takräcken har luft mellan reling och taket. Du kan greppa runt dessa. På nyare bilmodeller hittar du ofta integrerade rails som sticker upp ett par centimeter och ligger som ett kors på taket. Fästpunkter är vanliga på halvkombi bilar - 4 luckor på taket.

Innan du köper ett räcke, kontrollera vilken typ av fästsystem som finns på bilen och bredden på taket. Fundera på hur du ska använda räcket och vilken funktion som det ska fylla. Kommer räcket sitta kvar på bilen under större delen av året eller kommer du endast använd det några gånger per år. Planerar du att köra långa sträckor?

Modern design

Idag är många bilar utrustade med förberedda infästningar, fixpoints. Dessa sitter antingen i taket eller i dörrkarmen. Vi har lasthållare som är speciellt designade för att passa sådana bilar. Dessa har ofta en design som gör att de kommer närmare biltaket. De kan ha en svängd design som ger ett snyggt intryck. Lösningen innebär att det är nästan ljudlöst att ha på lasthållaren.

När du lastar på taken så är det viktigt att fördela vikten jämt. I bilens instruktionsbok finns information om hur du ska fördela den, samt även vilken maxvikt som kan placeras på taket. Kom ihåg att alltid noga kontrollera att lasten är ordentligt fastspänd. Du kan enkelt kontrollera i vår webbshop vilken modell som passar din bil genom att skriva in bilens registreringsnummer.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 15 - 4735 kr

Sortera efter:
Föregående123...55Nästa

Vad våra kunder säger om oss