Torkarblad och vindrutetorkare till din bil

Dina torkarblad är trotjänare som tar bort vatten och smuts från rutorna och bör bytas då och då för bästa sikt. Hjältar som jobbar i det tysta (förhoppningsvis!) för att se till att din sikt är oskymd. Torkarblad är till synes enkla, men det ligger mer teknisk utveckling bakom än du kanske anar.

Varför original är bäst

Moderna blad har en liten märkning som visar när torkarbladet är för gammalt och bör bytas. Avgörande för om rengöringen av rutan och alltså sikten ska bli så bra som möjligt är att du använder vindrutetorkare avsedda för just din bilmodell. Alla bilar har olika form på rutan som gör att torkarbladet måste vara konstruerat för just denna ruta vad gäller längd, utformning, böjning, lutning och infästning. Dessutom behöver torkargummit vara designat rätt och ha rätt gummiblandning för att resultatet ska bli det allra bästa. Det finns många kopior och universaltorkarblad på marknaden som vid en snabb jämförelse kan verka fullgoda, men de är inte är konstruerade för just din specifika vindruta.

Vi på Autoexperten förespråkar alltid torkarblad av originalkvalitet från de varumärken som levererar flest originaltorkarblad till bilindustrin: SWF och Bosch.

Gummiblandningen

Ett bra torkarblad har en utprovad gummiblandning gjort av natur- och syntetgummi som garanterar rätt mjukhet vid alla temperaturer och bidrar till rätt anliggning mot rutan. För hög andel naturgummi åldras väldigt fort och då måste du byta torkarblad redan efter ett par månader. För hög andel syntetgummi kan ge längre livslängd men med betydligt sämre smutsavvisningsförmåga. En vanlig orsak till att torkarbladet slits och försämras är att det utsätts för väder, vind och framförallt solljus som torkar ut gummit. Ett bra torkarblad bör bytas minst en gång per år för att du alltid ska ha bästa sikt.

Se vårt gedigna sortiment av torkarblad och använd vårt reg.nr-sök här ovan för att hitta rätt modell för just din bil.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 27 - 1843 kr

Sortera efter:
Föregående123...19Nästa

Vad våra kunder säger om oss