Mutterdragare

Mutterdragare

En effektiv mutterdragare är ett viktigt verktyg för alla som har ett fordon av något slag eller som arbetar inom industrin. Verktyget har många namn och kallas även för mutterknackare och momentverktyg. Om du vill slippa att kämpa mot rostiga muttrar på bilen, cykeln, motorcykeln, lastfordon eller jordbruksmaskiner så har vi ett fint utbud från kända tillverkare som Hazet och Kamasa Tools.
Mutterdragare är numera ofta batteridrivna, medan de tidigare ofta var pneumatiska (drivna med tryckluft). Effektivare motorer har lett till bättre vridmoment. Ett bra momentverktyg i garaget gör det lättare att kämpa mot motspänstiga hjulmuttrar. Om du plötsligt behöver byta däck och det är för sent att ringa till däckhotellet eller verkstan kan du med bra verktyg själv lösa problemet.

Fördelar med batteriladdade verktyg

Batteridrivna mutterdragare är enklare att handskas med jämfört med pneumatiska. De är också smidigare att driva. Ingen kompressor behövs, vilket sparar pengar och även plats och tid. Med batteriladdade maskiner behöver du inte flytta runt en kompressor, det krävs ingen nätanslutning och du kan dessutom röra dig fritt med den. Du kan dessutom arbeta på plaster där nätström saknas.
Vi har modeller som är speciellt designade så att det går att arbeta i trånga utrymme där verktyget är extra kort. Vikten på ett verktyg är alltid en viktig faktor att fundera över. Vår personal hjälper gärna till att välja ut modeller som är lätta. En modell med chassi i kompositmaterial kan användas för att utföra tyngre arbeten men den har ändå låg vikt.

Tips för att välja verktyg

Hos oss finner du mutterdragare som klarar av muttrar på tyngre lastbilar. Vi har en rad verktyg som används av industrin. Batteriets spänning är en viktig aspekt att fundera över, batteridrivna verktyg har en spänning på exempelvis 12 V eller 18V. En maskin med högre spänning är vanligtvis en starkare maskin att jobba med, eftersom det ger en högre effekt.
Vridmoment mäts i Nm, Newtonmeter. En hög siffra för Nm innebär att verktyget kan knacka runt en mutter bättre och kan även innebära att det går snabbare att utföra arbetet. Borstlösa maskiner är mer effektiva och hållbara. Ljudet är en annan sak som är viktigt att fundera över. Om verktyget ska användas ofta så är det perfekt med en maskin med dämpat motorljud.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 680 - 15102 kr

Sortera efter:
Föregående12Nästa

Vad våra kunder säger om oss