Glidhammare

Glidhammare till bilen

En glidhammare är ett specialiserat verktyg som även kallas för slaghammare. Vi har verktyg från den kända tillverkaren Kamasa Tools. Slaghammare är ett verktyg som används för att reparera en bil, exempelvis kan de användas för att slå ut bucklor på bilen. De kan användas tillsammans med en griptångsavdragare för att dra ut exempelvis skruvar och låssprintar.
Det ett glidande vikt verktyg kan användas för är att dra isär ett hjulaggregat. Verktyget kan beskrivas som motsatsen till en hammare. Istället för att slå in en sak så slår du ut en sak, såsom en buckla. Ett hål måste dock göras först för att kunna dra tillbaka den buckliga biten. En fördel är att hela biten inte behöver bytas ut.

Hur fungerar en glidhammare?

Verktyget kan skjutas in i karossektioner såsom en stänkskärm. Det kan även slås in i en dörrpanel, något som bland har utnyttjats för att bryta sig in i en bil. Verktyget består av ett långt skaft med en kula med en tyngd som liknar en donut. I ena ändan finns en rund infästning som har till uppgift att förhindra att tyngden glider av änden.
Den andra änden av verktyget är slutet, en gängad bult och mutter gör att verktyget kan hackas på eller gripa tag i något. Det finns även verktyg som är en kombination av spikutdragare och glidhammare som kan dra upp även spikar som är djupt nedslagna. Vår kunniga personal berättar gärna mer om hur du kan använda verktygen.

Slå ut bucklor


Bucklor på karossen gör inte enbart att din bil ser äldre ut än den är, det har också en negativ inverkan på värdet på din bil. Det kostar vanligtvis en hel del att fixa bucklor på din bil. En sugkropp kan fästas vid plåten och med hjälp av glidhammaren så kan du slå ut en buckla från utsidan. Denna metod skadar inte lacken.
En glidhammare är ett användbart verktyg som kan användas både för hemmabruk och professionellt bruk. Det finns i olika vikter och längder. Hos oss hittar du även en rad andra verktyg som kan användas tillsammans med en slaghammare. Fråga gärna vår personal om hjälp om du letar efter avdragare eller sugkroppar. Det finns även hela sätt om du behöver exempelvis demontera en bromstrumma.

Läs mer

Vad våra kunder säger om oss