Dragskaft och T-handtag

Dragskaft och T-handtag

Om du arbetar mycket med bilar är det viktigt att ha en välutrustad verktygslåda. Oavsett dina tekniska kunskaper kommer du nämligen alltid att bli begränsad av kvaliteten och utbudet av dina verktyg. En av de mest användbara verktygen är dragskaft och T-handtag. Det är ett redskap som kan komma till användning i många olika situationer och tillfällen.
En bil är - som du säkert vet - sammansatt av en mängd olika delar som bultats och skruvats ihop. För att bilen ska kunna färdas i höga hastigheter sitter dessa bultar och skruvar ofta hårt och de är svåra att skruva loss med en vanlig skiftnyckel. Dragskaftet och T-skaftet fungerar därför som hjälp när du ska lossa på bultarna.

Så fungerar dragskaftet och T-handtaget

Dragskaft och T-handtag är egentligen namn på samma sak - ett verktyg som ger dig extra kraft när du ska skruva loss en bult eller skruv. T-handtaget har mer specifikt ett handtag som är T-format vilket innebär att du vrider på överdelen. Eftersom både dragskaft och T-handtag har ett långt handtag får du betydligt mer kraft än om du använder ett kortare verktyg.
Fördelarna med detta är många. Den primära är förstås att du får kraft att lossa på bultar som annars inte går att rubba med sämre verktyg eller med bara händerna. En annan fördel är att du slipper slita på redskapen. Med ett bra dragskaft krävs det nämligen enbart lite muskelkraft för att lossa på skruven. Dessutom slipper du oroa dig för att skada dig.

Hitta rätt anslutning

Själva dragskaftet eller T-handtaget är bara en komponent när det gäller att använda verktyget. För att du ska kunna använda den på bultar och skruvar behöver du hitta rätt anslutning. När du köper ditt handtag ska du se till att den är anpassad för att hantera bultar i storleksordningen och utformningen som du planerar att använda den till.
Med andra ord kan det krävas ett annat typ av dragskaft om du ska dra loss traktorbultar jämfört med om du ska meka med din moped. Anslutande hylsor kan du sedan köpa för att säkerställa att du kan använda ditt dragskaft vid alla tillfällen. Att ha dragskaftet i bakluckan på bilen är smart om du skulle råka ut för bilproblem längs vägen.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 150 - 1979 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss