Glykol och kylarvätska till din bil

Glykol är en vätska som alltid behöver finnas i rätt mängd i din bil, men det är extra viktigt att du säkerställer glykolnivån när det börjar bli kallt ute. Är nivån för låg är det dags att fylla på med glykol. Glykolen har nämligen en anti-frosteffekt som gör att bilen inte blir trögstartad under kalla vintermorgnar. Glykolen har en dubbel effekt som innebär att den både motverkar frost i bilens kylare samt förhindrar rost. 

Vilken glykol?

Det finns många olika sorters glykol att välja bland och för att säkerställa att du får den som är anpassad till din bils motor kan du hitta denna information i bilens instruktionsbok. När du handlar i vår webshop kan du till exempel välja på kylarvätska som är anpassad för fordon som drivs med bensin och/eller diesel. Var uppmärksam på att vissa av produkterna är avsedda för personbilar medan andra är anpassade för tunga fordon.
Ta gärna för vana att kontrollera mängden kylarvätska, speciellt under vinterhalvåret.

Glykolen kommer att klara av frostgrader ner mot 40 grader när den blandas med en del vatten och en del glykol. Du kan välja mellan att köpa färdigblandad kylarvätska eller koncentrerad sådan samt bestämma vilken mängd du behöver. Vi på autoexperten.se är glada att kunna hjälpa många kunder med olika behov och därför erbjuder vi ett stort sortiment förpackningar med olika volymer.

Etylenbaserad klarglykol är ett miljövänligt alternativ som är fritt från bland annat nitrater och fosfater. Denna är i regel röd i färgen medan traditionell propylenbaserad glykol är blå. Det är alltid bra att vara förberedd på en köldknäpp. Undvik en trögstartad bil med rätt glykolblandning.

 

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 99 - 374 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss