Bensintillsatser

Det kan hända att du som är bilägare har gått genom livet utan att en enda gång reflektera över bensintillsats. I så fall har du en ny upptäckt att göra. Bensintillsatser är nämligen en viktig del av att hålla bilen ren och fräsch. Med hjälp av tillsatser kan bilens livslängd förlängas samtidigt som den blir mer miljövänlig.

Det är viktigt att notera att bensintillsatser redan idag används varje gång du kör din bensindrivna bil. Det beror på att bensinen som du köper på macken innehåller tillsatser som just syftar till att göra din bil bättre. I vissa fall kan det behövas ytterligare tillägg för att din bil ska fungera optimalt, beroende på din unika situation.

Vilka olika tillsatser finns det?

Det finns gott om olika tillsatser som alla har sin egen specifika funktion. Som bilägare gäller det att du tar reda på vilket behov som just din bil har. En vanlig tillsats är blyersättning. Bly användes tidigare i motorer för att höja oktantalet, men det har nu blivit förbjudet. Om du har en äldre motor som behöver smörja ventilsäten kan blyersättning vara bra.

Det finns även bensintillsatser som syftar till att förhöja körupplevelsen. Med hjälp av en tillsats kan du öka accelerationsförmågan och gasupptagningen hos bilen. Tillsatser som fungerar på bilens vatten är också populära. Det kan exempelvis förbättra vätningsförmågan och smörja vattenpumpen bättre. Tillsatser kan användas i såväl förebyggande som reparerande syfte och göra att din bil hålls i toppskick längre.

Välj rätt produkter

Utbudet av bensintillsatser är stort och sträcker sig över många olika produkter. Det gör att det också finns en fara i att du använder produkterna på fel sätt. Det gör inte bara att effekten uteblir utan det kan till och med leda till direkt skada på bilen. Om du har en dieselbil är det exempelvis helt uteslutet att använda tillsatser avsedda för bensin.

Däremot finns det särskilda tillsatser som fungerar för diesel. Grundtanken är att bränslet ska kunna förbättras med hjälp av tillsatser. Vinsterna är inte bara ekonomisk som följd av lägre bränsleförbrukning eller mindre slitage på bildelarna. Det kan också göra att det släpps ut färre avgaser liksom att du slipper tanka lika ofta och ger därmed en miljömässig vinning i längden.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss