Högtryckstvättar

Det har blivit allt mer populärt att köpa en maskin istället för att tvätta bilen i en professionell tvätt. Vi har ett brett sortiment med högtryckstvättar för olika ändamål. Vår kunniga personal besvarar gärna frågor om maskinerna som kan användas till att rengöra en rad olika saker i hemmet. Vi har bland annat Nilfisk högtryckstvätt för såväl hemmet som för professionell användning.

Biltvätt bör ses som förebyggande bilvård vilket minskar risken för många vanliga problem som till exempel rost. Att tvätta bilen med jämna mellanrum kan spara tid jämfört med att vänta tills det är absolut nödvändigt. Det är svårare att tvätta bilen när smutsen har grott in, speciellt på mer svåråtkomliga ställen. En kvick avspolning med högtryckstvätt gör bilen ren igen.

Hur fungerar en högtryckstvätt?

Trycket i vattenstrålen är hemligheten bakom den effektiva maskinen. Det är kraften i vatten som slår bort smutsen. Arbetstrycket varierar i olika maskiner och för att utföra ett mindre jobb krävs ett arbetstryck på 100 bar, medan ett tryck över 120 bar används för kraftigare arbetsuppgifter. Både varmt och kallt vatten kan användas i de flesta typer av maskiner för hemmabruk.

Maskiner som används i industrin är dyrare och de kan värma vattnet på egen hand. Vattenkonsumtionen är betydligt lägre jämfört med en vanlig vattenslang – ungefär hälften av vattnet. Högtryckstvätt är bra för miljön och du sparar även pengar på vattenräkningen. Tänk på att spillvattnet kommer att innehålla en del tungmetaller och ämnen som kan vara farliga för miljön. På en biltvätt finns alltid en oljeavskiljare.

Tips för att välja högtryckstvätt

Tänk över vad du ska använda den till. En enkel modell passar utmärkt om du ska tvätta din mountainbike efter en runda i skogen medan en kraftigare modell krävs för rengöring av till exempel bil eller träaltan. En kraftigare variant kan även användas för att spola bort mossa från asfaltsgångar. En rad olika tillbehör gör att du kan exempelvis underhålla hustak.

Många av våra maskiner kommer med olika munstycken så som tvättborste och spolrör. En upprätt modell som är lätt att flytta runt passar perfekt för exempelvis högtryckstvätt av altan. Tvätt och schampo kan användas vid högtryckstvätt av bil. Spola ditt fordon rent först och sedan kan du tvätta det med en svamp och schampo.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 112 - 46244 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss