Batterier

I princip alla fordon har ett batteri. Bilar, traktorer, motorcyklar och fritidsbåtar har alla batterier. Batteriet är en del av el-systemet och ett batteri används för att ge kraft åt startmotorn samt för att driva ljudanläggningen och alla strålkastare och lampor. Under färd laddas batteriet av motorns generator och ett batteri har lång livslängd, vanligtvis fem till sju år. När ett batteri närmar sig slutet av sin livslängd tar det inte emot laddning från generatorn lika bra och du märker det oftast genom att startmotorn snurrar trögare.

Hos oss hittar du batterier till alla bilmärken och alla olika modeller. En bils batteri är ofta individuellt anpassat och skall vara av en viss storlek och på ett visst antal ampere. Letar du efter ett batteri till din bil fyller du bara i din bils registreringsnummer på hemsidan, så dyker rätt batteri upp. Är din bil modifierad och du kanske installerat en enorm ljudanläggning kan du behöva välja ett batteri som inte är avsett för just din bil. Du kanske behöver ett mycket kraftigare batteri, även sådana hittar du hos oss.

Olika typer av batterier
Har du en bil med en kraftfull ljudanläggning kan kanske ett förbrukningsbatteri vara ett bättre val än ett traditionellt startbatteri. Dessa batterier är betydligt dyrare men fungerar på ett annat sätt än traditionella bly/syra batterier och är kapabla att hålla hög spänning ända tills de är helt urladdade vilket gör att du kan utnyttja mer lagrad ström än med ett vanligt batteri. Har du en äldre bil som behöver nytt batteri hittar du det hos oss eftersom äldre fordon använde sig av standard batterier. Våra batterier kommer från ledande tillverkare.

Traktorer, husvagnar och båtar behöver ofta kraftfulla batterier med högt ampere-tal. Behöver du ett nytt batteri till en traktor, husvagn eller fritidsbåt är ofta ett fritidsbatteri ett bra val. Dessa batterier är robusta och finns med riktigt högt ampere-tal. För en fritidsbåt eller en husvagn kan annars ett förbrukningsbatteri vara ett bra val. Båtar och husvagnar används ofta en kort period för att sedan stå uppställda under resten av året. Förbrukningsbatterier har mycket låg självurladdning vilket innebär att batteriet inte är urladdat när sommaren äntligen kommer och det är dags för sjösättning.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Egenskaper

Farligt gods

Prisintervall: 1 - 11070 kr

Sortera efter:
Föregående123...12Nästa

Vad våra kunder säger om oss