Elektrisk bilvärme

Välj rätt bilvärmare

Under vintermånaderna är bilvärmare inte bara skönt utan en varm motor drar mindre bränsle än kall. Hos oss hittar du olika typer av värmare och anslutningssatser. En blockvärmare värmer direkt inifrån motorn medan en slangvärmare värmer via en kylslang upp kylarvattnet. Vi har modeller som är anpassade till ditt bilmärke och du kan smidigt se på nätet vilka modeller som passar.

Innan du bestämmer dig för en värmare fundera över var den ska monteras. Se också till att du har alla delar som krävs för att installera värmare. Om du ska använda blöt värme, slangvärmare, så är det viktigt att ha glykol hemma. Kylsystemet behöver fyllas på efter att du har installerat den. En verkstad kan hjälpa till med installationen.

Olika typer av värmare

Det skiljs mellan varm och blöt värme. Den blöta värmen, slangvärmare, kommer via kylvätskan och när du inte kan använda blockvärmare så är det ett effektivt alternativ. I vissa fordon går det inte att värma vattnet. Alla slangvärmare är fordonskopplade och kräver en monteringssats. Blockvärmare kallas även för torr värme, den är enklare att montera men värmer dock inte lika snabbt.

En kontaktvärmare monteras om det inte är möjligt att värma vattnet i motorn. Den monteras utanpå oljetråget. Denna lösning är inte lika effektiv som slangvärmare. Se till att alltid hålla blocket ordentligt rent om du installerar en kontaktvärmare. Denna typ av värmare är smidig och enkel att installera. Det finns även insticksvärmare som via en kylplugg värmer upp kylarvätskan.

Mindre utsläpp med en varm motor

Med en bilvärmare så minskar utsläppen av koldioxid. Du kör både mer ekonomiskt och miljömedvetet. Ju kallare det är ute, desto viktigare är att använda en motorvärmare. Det är därför vi ofta förknippar motorvärmare med vintermånaderna. Idag kan du via en bilapp klicka igång motorvärmaren så att du är säker på att du har en varm och startklar bil.

Priset på bilvärmare varierar kraftigt, från några tusen kronor upp till 20 000 kronor. De dyraste modellerna är bränsledrivna värmare. Vår kunniga personal besvara gärna dina frågor och hjälper dig att hitta rätt modell och eller tillbehör till din bil, exempelvis slangklämmor från Kamasa Tools. Vi har ett brett urval med olika modeller med värmare från den kända tillverkaren Calix.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 25 - 7290 kr

Sortera efter:
Föregående123...34Nästa

Vad våra kunder säger om oss