Backljus

Backljus fyller flera olika funktioner, främst ska de varna andra trafikanter att du backar. Ett originalmonterat ljus är inte i första hand tänkt att belysa området bakom bilen när du backar men det kan givetvis vara en fördel att du ser området bakom dig. Backljuset finns bak på bilen och ska ha ett vitt ljus. Ljuset tänds när du lägger i backväxeln. Hos oss på Autoexperten finner du ett brett sortiment med glödlampor och LED-lampor från kända tillverkare som Philips som anses som en av de främsta leverantörerna för belysning för olika typer av fordon.

Leddiodlampor finns som backljus, denna typ av lampor drar mindre ström och de har en längre livstid. Det är otroligt viktigt att du syns ordentligt när du backar och många LED-lampor är starkare när du backar vilket är perfekt om du vill se bättre. Nöjda kunder är något som vi värderar högt, fråga gärna vår kunniga personal om du behöver hjälp med att välja ett backljus som passar ditt fordon och dina behov. Du kan få din beställning hemskickad eller också kan du hämta ut den hos ett ombud.

Vad ska du tänka på när du köper backljus?
Rätt belysning är viktigt ur trafiksäkerhetssynpunkt och det är ett krav på fungerande backljus på bilar som har tagits i bruk från 2015. Vårt nordiska klimat med dimma, regn, snö och is ställer enorma krav på belysningen. Det är viktigt att lamporna ger bästa ljusstyrkan samtidigt som risken för bländning ska minimeras. Fuktsäkra backljus som är enkla att koppla in hittar du i vårt breda sortiment med backljus. Miljövänliga komponenter och tillverkning av backljus där det bland annat råder en begränsning när det gäller användning av tungmetaller, är en annan aspekt som påverkar valet av backljus.

Hos oss finner du backljus i olika prisklasser. Ett dyrare backljus kan vara en bra långsiktig investering eftersom de är testade för att vara vattentåliga och klara av salt, stötar samt andra påfrestningar. Det finns även kombinationsbaklyktor med backljus såväl som broms och blinkers. Backljus med varnare som piper när du backar är en bra lösning som uppskattas av många. Det finns även backljus som är kopplade till en speciell knapp inne i kupén istället för att backljuset automatiskt går i gång när du lägger i backväxeln.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss