Bilkapell

Vi vet alla att en bils värde sjunker så fort den rullar ut från fabriken. Det är inte bara motorer och andra tekniska detaljer som blir mindre värda av att bilen börjar användas. Hela bilen utsätts helt enkelt för vardagligt slitage. Detta gäller naturligtvis även bilens utsida. Vädrets makter kan slita hårt på lacken. Blåst, regn, snö, kyla och även solen påverkar också och kan orsaka oönskade skador, slitage och missfärgningar. En enkel lösning på dessa problem är att köpa ett bilkapell. Kapellet skyddar och bevarar din bil.

Kapell till bil kommer i massa olika modeller och material. Det finns heltäckande modeller och mindre varianter som bara skyddar delar av bilen till exempel vindrutan. Vilken typ du bör välja beror lite på hur överdraget skall användas. Står bilen ute krävs kanske ett lite kraftigare skydd som tål både nederbörd och UV-strålar från solen. Står bilen inomhus är det viktigt att överdraget andas så att det inte blir för fuktigt i bilen. Ska bilen stå stilla länge kan det vara bra att ställa in en så kallad torrboll i bilen för att samla upp eventuell fukt.

Välj rätt typ av bilkapell
Utöver att välja ett kapell som har de egenskaper du önskar för att kunna skydda din bil på ett bra sätt så skall du vara noga med att köpa ett överdrag i rätt storlek. Överdragen kommer i flera olika storlekar och för att det skall fylla sin funktion får det inte vara varken för stort eller för litet. Så innan du gör ditt inköp se till att ha din bils mått till hands eller rådfråga oss vilket kapell som passar din bil. Tänk också på att överdragen är olika utformade för sedanbilar, kombibilar och SUV:ar.

Ett bilöverdrag kräver inte mycket underhåll och sköts det på rätt sätt så kan det användas under många år. För att maximera livslängden på ett bilöverdrag bör du tänka på några saker. Placera överdraget på bilen och se till att det fästs enligt instruktionerna. På så sätt kan det inte lossna och slitas sönder vid stark blåst till exempel. När överdraget tas av tvättar du det för att bli av med ansamlat smuts och damm och sedan är det klart att användas igen. Vissa överdrag kan tvättas i maskin men se alltid till att följa tvättanvisningarna.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss