Hjullager till släpvagn

Hjullager till släpvagnen är en väsentlig del då de får hjulen att rulla så friktionsfritt som det bara går. Här kan du köpa både kompletta hjullager och separata delar som till exempel kronmuttrar och navtätning. Våra produkter kommer i flera olika storlekar så du kan köpa det som passar bäst för din släpvagn. Du kan sortera efter tillverkare och pris.

Hjullagret sitter alltid på hjulaxeln och det finns en för varje hjul. Dessa ska vara helt fixerade och har endast som uppgift att rotera. Om det sitter löst är detta alltså ett tecken på att hjullagren bör ses över. Beroende på om din bil har ABS-bromsar är det möjligt att byta dessa själv. Det är också viktigt att kontrollera dessa med jämna mellanrum.

Mer info om hjullager

Du bör vara uppmärksam på om du har ett koniskt lager eller kompaktlager, då de ska skötas på olika sätt. Ett kompaktlager ska till exempel inte smörjas och dess kronmutter ska dras åt med hjälp av en momentnyckel som ska vara 280-300 NM. Har du koniska hjullager bör du istället använda dig av ett universalfett när de ska smörjas.

Vi har ett sortiment av hjullager som garanterar din säkerhet. Den vanligaste formen av hjullager är den koniska varianten. Den består även av två delar som kallas för ytterbana och innerbana. Själva rullarna sitter fast på innerbanan. Är du osäker på vilket hjullager som passar för just din släpvagn så kan du naturligtvis rådfråga oss genom att kontakta kundtjänsten.

Kontrollera om lagen är dåliga

Det finns tre olika sätt som du kan kolla om lagen är dåliga. Det första är att hissa upp din släpvagn och rucka på hjulet för att undvika eventuellt glapp. Säkerställ att vagnen är ordentligt säkrad innan du börjar kolla hjulet. Det andra är att snurra på hjulet för att på så sätt upptäcka konstiga missljud.

Du kan också sticka in din hand på baksidan av hjulet för att se om det finns fett i navkapseln. Om svaret är ja tyder det på att packboxen behöver bytas ut. Är du händig finns det instruktioner på nätet som visar hur du byter ut dessa hjullager själv. Annars kan du också vända dig till en verkstad.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 41 - 2539 kr

Sortera efter:
Föregående1234Nästa

Vad våra kunder säger om oss