Gänglåsning och gängtätning

Ibland kan du behöva genomföra gänglåsning av till exempel ställskruvar eller justerskruvar. Då har vi tillbehören som fixar jobbet. Vi har även allt som krävs för gängtätning om du vill täta till exempel fingängor. Klickar du dig in på varje enskild produkt finner du en fullständig beskrivning på vad de kan användas till plus storleken på flaskan.

Gängtätning finns främst i två former, antingen som ett medel eller som tejp. Du är alltid välkommen att ringa eller mejla vår kundtjänst för rådgivning om vilken produkt som passar bäst. Vissa av produkterna är extra starka och rekommenderas om du till exempel ska låsa ett pumphus eller motorblock. Detta framgår alltid klart och tydligt på förpackningen och i beskrivningen.

Gänglåsning

Med gänglåsning hindrar du skruvar och muttrar från att ofrivilligt röra på sig. Oftast är det tillräckligt med att par droppar för att skruven ska fastna. Kolla gärna vilken typ av ytor som medlet kan användas på innan du gör ditt köp. De flesta är universella och fungerar både på metaller som rostfritt stål och aluminium samt oljade ytor.

Det är också viktigt att kolla upp till vilka dimensioner gängtätningen klarar. De flesta fungerar på alla vanliga standardmått, men har du specialskruvar kanske du behöver ett speciellt medel. Rådfråga gärna med vår kundtjänst innan ditt köp om du är osäker på vad som passar. En gänglåsning förhindrar också läckage som kan uppstå med en lös skruv eller mutter.

Gängtätning

Gängtätning har flera användningsområden men ett av de stora är tätning av fingängor. Genom att använda detta tätar du mot bland annat vatten, gas, bensin och gasol. Vissa av dem går även att använda på ventiler utan att du för den skull hindrar luftflödet. Sitter gängorna på en varm anordning är det klokt att kolla upp maxtemperaturen på gängtätningen.

Många av våra produkter är säkra för hälsan och innehåller inga varningstecken eller säkerhetsföreskrifter. De är även utformade för att motverka spill. Vi samarbetar bland annat med Loctite som är en av de ledande tillverkarna av just gängtätning och gänglåsning. Att använda gänglåsning förhindrar också att vibrerande delar lossnar så som till exempel en växellåda, pressar eller en pump.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss