Elbilsladdning

Elbilsladdning kan ske på ett par olika sätt.

Portabel laddning - fortfarande kanske ett av de vanligaste sätten att ladda bilen. I ett vanligt eluttag med din egen kabel. Att det kallas för portabel laddning beror på att du har kabeln med dig, den är alltså portabel.

Stationär laddning - för stationär laddning krävs det att du haren specifik laddbox installerad som är avsedd just för elbilsladdning. Med en stationär laddbox kan det handla om såväl normalladdning som semisnabb laddning och det beror på laddboxens effekt, hur hög den är. Laddboxen kan ha antingen en fast kabel eller så är det en laddstolpe som kräver att bilen har sin egen laddkabel.

Snabbladdning - den här varianten är vanlig vid publika laddstationer eftersom den som namnet antyder laddar din bil snabbt. Snabbladdningen kräver höga effekter genom enkelriktad likström och är därför vanligast vid tex snabbmatskedjor utmed motorvägen eller utanför matbutiker etc.

Hur snabbt går det att ladda en elbil?

Hur lång tid det tar att ladda en bil är svårt att svara på eftersom det beror på så många olika saker. Tex vilken effekt laddstationen har och vilken typ av kontakt du har i bilen, typ 1 eller typ 2. Typ 1-kontakten kan bara laddas med enfas medans en bil med typ 2 kan laddas från en box med högre effekter och genom trefas. Hur lång tid det tar att ladda varierar helt enkelt beroende på laddstationens prestanda. Hemma är det sällan något problem om bilen står och laddar över en hel natt, 8-10 timmar, men på resan är det smidigaste ofta en så kallad snabbladdare. Då kan en stor del av batteriet laddas på 1-2 timmar, eller i vissa fall kortare tid.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 4995 - 15423 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss