Första hjälpen utrustning

Att ha ett första hjälpen kit tillgängligt vid alla tillfällen där olyckan kan vara framme är naturligt för de flesta av oss. Det går aldrig att förutse när det kan behövas omplåstring och behandling av mer eller mindre allvarligt slag. Din bil är naturligtvis inget undantag - även här bör du ha utrustning och material som kan användas för att se om och behandla skador av olika slag. Även om du själv inte alltid är den som behöver materialet kan det alltid användas för att hjälpa en annan medmänniska i nöd.

Bara för att ett första hjälpen kit är speciellt avsett för att förvaras i och användas med utgångspunkt från en bil, behöver det inte innebära att det enbart är avsett att användas vid bil- eller trafikolyckor. Det är alltid bra att ha enklare förbandsmaterial tillgängligt, speciellt som många använder sin bil vid många olika tillfällen i sin vardag. Att ha det mest basala i form av sjukvårdsutrustning i sin bil kan göra stor skillnad om någon till exempel skulle skada sig till vid olika sportarrangemang, friluftsaktiviteter eller liknande tillställningar.

Vad ska ett första hjälpen kit innehålla?
Ett första hjälpen kit kan organiseras och byggas upp på olika sätt. Exakt vad ett kit av den här typen innehåller är naturligtvis upp till var och en. Det kan till exempel förekomma speciella medicinska tillstånd i familjen eller i din direkta närhet som kräver extra tillsyn. Ett bra tips är dock att börja med att införskaffa ett standard-kit för första hjälpen-material som sedan byggs på. Första hjälpen kit går att hitta på många olika ställen, så som till exempel apotek, större varuhus eller nätbutiker av olika slag.

Dessa kit kommer i olika storlekar och med olika innehåll. Men det finns en bas som är lämpligt att utgå från när du plockar ihop ett kit för första hjälpen bil. Försök att få med följande till att börja med: rengöringsvätska för sår, plåster, kompresser, bandage och förbandsmaterial i olika former. Tejp och säkerhetsnålar kan vara bra att ha för att fästa olika förband. I form av verktyg är en sax och en pincett ofta användbart. Om en riktigt allvarlig olycka är framme kan det också vara bra att ha en räddningsfilt och en mun mot mun-mask.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Egenskaper

Kampanj

Prisintervall: 39 - 3288 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss