Autoexperten sponsrar VOC racing

Under 2012 så gick Autoexperten in som sponsor för VOC racing. Serien är en renodlad SSK (Stockholm Sportvagns Klubb) klass. VOC Racing är en häftig racingklass – som blev ännu häftigare 2006 när för första gången framhjulsdrivna Volvo-bilar också fick vara med och kriga! De bilar som kom till var de S40-bilar som tidigare körts i Volvo S40 Challenge. Under 2009 tillkom ytterligare en modell – Volvo 850. Vi använder GLT-motorn – den behövs för att 850:an ska bli en värdig konkurrent.

När VOC Racing (tidigare Volvo Original Cup) startade som racingklass 1990 var basen den gamla 240-modellen. 10 år efter premiären var det dags att släppa in även 740 och 940. Från och med 2005 godkändes också B230-motorn som drivkälla – tidigare var det bara B23 E-motorn som fick användas. Men oavsett vilken modell du väljer – då som nu – är alla bilar i grunden lika snabba.

VOC Racing en sällsynt prisvärd racingklass. Bilarna är enkla att bygga och har suverän driftssäkerhet. Det tekniska reglementet är i grunden samma som för Volvo Original Rally – fast förenklat. Arena-bilarna är äkta racingbilar utan inredning och behöver t ex inte registreras hos Svensk Bilprovning. Vill du köra en registrerad VO rallybil går det också bra. Du kör samma tävlingar men tävlar poängmässigt bara mot andra registrerade Volvo Original rallybilar; 240, 740 eller 940.

VOC Racing är sedan 2007 en renodlad SSK-klass

Bilden ovan är tagen av Bengt-Åce Gustavsson Racefoto