Motorolja

Det finns många olika sorters motorolja och du måste vara säker på att du väljer en som passar till din bil. Motoroljans funktioner kan delas upp i tre områden där den har till uppgift att smörja motorns delar så att den fungerar friktionsfritt. Den ska även verka kylande genom att avleda oönskad värme från motorn och den ska förhindra att motorns innanmäte drabbas av rost.

Alla dessa tre verkningsområden är väldigt viktiga för att motorn ska fungera optimalt. Här hos oss på autoexperten.se hittar du många olika sorters motorolja i flera olika sorters volymer. Sedan några år tillbaka är motoroljorna även indelade i tre klasser som benämns klass III, klass IV och klass V.

Dessa olika indelningar syftar på att klassificera oljorna efter tjockhet efter ett system som heter viskositetsindex. Idag finns det väldigt bra kombinationer av motorolja som gör att du inte behöver byta mellan sommar- och vinteroljor utan kan köra på samma sorts motorolja under hela året.

Hos oss hittar du traditionella motoroljor, men även syntetiskt framställda. Den senare modellen är vanligt förekommande i nyare bilar med låg förslitningsrisk och även i tävlingsbilar.

Det är inte bara bilar som är betjänta av bra motorolja utan även andra motorredskap som till exempel motorsågar, gräsklippare, skotrar, mopeder och andra motordrivna fordon.

Viär glada över att kunna presentera ett stort utbud av kvalitetssäkrade motoroljor i olika förpackningsstorlekar. En välsmord motor är också en fungerande motor.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 139 - 1599 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss