Reservdelar och släpvagnstillbehör

En släpvagn är många gånger en räddare i nöden som förenklar både lastning och transport. Släpvagnar kommer i olika utföranden och storlekar men oavsett vilken typ du har är det alltid lika viktigt med underhåll. Rätt reservdelar till släpvagnen är A och O för att transporten skall kunna utföras så säkert som möjligt. Ibland är nya släpvagnsdelar ett måste för att säkerställa detta.

Precis som med en bil kan det vara farligt att köra med gamla och slitna delar. Detta kan i värsta fall ge problem under transport vilket kan ge upphov till olyckor och trafikfarliga situationer. Se därför till att din släpvagn alltid är i gott skick och att viktiga delar så som bromsar, däck och belysning fungerar till fullo.

Inte bara dagligt slitage kräver underhåll

För den som kör mycket med sitt släp är det naturligt att släpets delar slits med tiden. Särskilt utsatta områden är däck- och bromsanordningar som är släpvagnens främsta säkerhet vid oförutsedda händelser. Att se till att dessa delar alltid är i så gott skick som möjligt är en billig försäkring för att undvika onödiga och potentiellt farliga olyckor.
Men även du som inte kör ditt släp så ofta råkar ut för slitage. När släpets mekaniska delar inte är i rörelse bildas det lätt rost. Beroende på vart släpet står placerat kan andra skador uppkomma. Inte helt ovanligt är det att slangar och kablar utsättas för bitskador av möss. Reservdelar till släpvagnar kan därmed behövas även om släpet inte körs dagligen.

Tillbehör till släpvagnen

Förutom reservdelar till släpvagnens kaross och uppbyggnad är det klokt att se över tillbehören för bland annat lastning. Lastnät, spännband och öglor kan vara bra att ha och bör även de vara i gott skick när de används. Tänk på att lasta släpet på ett korrekt sätt, fel lastning leder till ökat slitage och i värsta fall minskad trafiksäkerhet.
I vårt sortiment av reservdelar och tillbehör för släpvagnar hittar du det viktigaste för att hålla din släpvagn säker och körklar. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt reservdelar för din släpvagn. Med löpande underhåll, reservdelar av god kvalitet och rätt lastningsteknik kan ditt släp fortsätta utgöra den viktiga hjälp du behöver i vardagen. Utan att tumma på säkerheten!

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 2 - 22795 kr

Sortera efter:
Föregående123...68Nästa

Hitta reservdelar till ditt släp

- sök med ditt reg.nr och hitta rätt del direkt Välj fordon manuellt

Vad våra kunder säger om oss