Påskjutsbromsar och reservdelar till släpvagn

På släpvagnar sitter något som kallas påskjutsbroms. Den bromsar släpet med dess egen vikt och är en del av släpets totala bromssystem. Påskjutsaren har även en handbroms i form av en spak som du manuellt kan spänna bromshävarmen med så att bromsarna låser sig när du står parkerad. Det är något man alltid bör göra när släpet är bortkopplat från dragfordonet.

För kort påskjutsreserv

Om påskjutsreserven är för kort kommer ditt släp att bli underkänt på besiktningen på grund av att påskjutsbromsen då börjar verka för sent när man bromsar. Bromsarna och bromssystemet är otroligt viktiga för trafiksäkerheten så kom ihåg att se över dem regelbundet.

Påskjutsbromsen går i botten

Bromsbackarna på en släpvagn är konstruerade så att de kan ge efter lite bakåt, dock inte framåt. Det betyder att påskjutsen "går i botten" när man backar.

Varför tar inte bromsarna ordentligt?

Det kan bero på flera saker, exempelvis kan bromsbackarna vara slitna eller så är bromsarna inte justerade ordentligt. Backautomatiken kan vara trasig eller dålig eller så är det påskjutsbromsen som är sönder eller undermålig. Är du det minsta osäker så bör du kontakta din närmsta Autoexperten-verkstad för att få professionell hjälp att se över bromsarnas funktion eller åtgärda besiktningsanmärkningen.

Du vet väl att du kan också kan söka efter reservdelar hos Autoexperten med ditt släps reg.nr? Här ovanför fyller du i ditt reg.nr på släpet och får fram exakt vilka delar som passar just din släpvagn.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 45 - 22795 kr

Sortera efter:
Föregående123...19Nästa

Vad våra kunder säger om oss