Microfiberdukar

Microfiberdukar är ett tillbehör som är otroligt användbart när det kommer till bilvård och rekond. Dessa dukar som består av polyester, polyamider eller i vissa fall en blandning. Båda är hållbara, mångsidiga och väldigt effektiva. Den speciella blandning gör att det bildas statisk elektricitet vilket ger en microfiberduk speciella egenskaper som andra städtrasor inte har. Det gör nämligen att torra microfiberdukar kan fånga upp och få med sig smutspartiklar, damm och bakterier istället för att bara fösa omkring dem - ett fenomen som är vanligt förekommande hos andra trasor.

För att få ut det resultat du önskar gäller det att använda rätt microfiberdukar till rätt sak. Vissa har bättre uppsugningsförmåga och kan användas för att få bort överflödigt vatten från bilen medan andra passar bättre att använda för att påföra vax och polish eller för att genomföra den där sista poleringen. En torr duk är också perfekt att använda inuti bilen för att få bort damm och annan smuts. Se bara till att ha flera olika trasor så att du inte använder samma trasor på olika delar av bilen och riskerar repor eller andra skador.

Så här sköter du din microfiberduk
Om du tar hand om dina microfiberdukar kan du använda dem under lång tid. Var noggrann med att tvätta dukarna ofta, gärna efter varje användning. Eftersom microfiber tillverkas med hjälp av hög värme går det bra att tvätta dem i relativt varma temperaturer, mellan 40 och 60°C brukar rekommenderas. Följ dock alltid tvättråden då det skiljer sig från duk till duk. Det finns speciella tvättmedel för microfiberdukar som används för bilvård och som är framtagna just för att effektivt lösa upp smuts och rester från polish och vax.

Genom att använda dessa produkter får du ut mesta möjliga av dukarna och ser till att de behåller sin ursprungliga funktion. Fel rengöringsprodukter kan skada fibrerna i duken. Sköljmedel ska aldrig användas när du tvättar microfiber eftersom det tar bort den statiska laddning som gör trasorna så bra. Trasorna ska inte heller torktumlas, bästa sättet att torka dem är att låta dem lufttorka inomhus för att hålla dem så rena som möjligt. Efterhand som de trasorna blir utslitna kan de börja användas till minde känsliga delar av bilen.

Läs mer

Vad våra kunder säger om oss