Startkablar - så används det för att starta bilen

Det finns ett antal saker som alltid bör finnas i en bil. Det måste finnas en varningstriangel, det bör finnas ett reservhjul och det bör finnas startkablar. Med hjälp av dessa kablar går det att låna ström från en annan bil om ditt batteri inte orkar starta din bil. Det går också att låna ut ström till medmänniskor vars bilar inte startar. Dessa kablar tar inte så mycket plats, det går ofta att stuva ned dem uppe på reservhjulet och de kan vara en riktig livräddare för dig eller en medtrafikant.

Dagens bilar och dagens bilbatterier är mycket pålitliga och vållar sällan problem. Skulle ditt batteri vara urladdat när du ska åka hem från arbetet och bilen inte går att starta är det dock ett stort problem. Batteriet i en bil har en begränsad livslängd och har du otur märker du inte att batteriet är svagt förrän den dag bilen helt enkelt inte går att starta. Finns det människor och andra bilar i närheten och du har startkablar kan du få hjälp att starta bilen och ta dig hem.

Att välja startkablar
De allra bästa startkablarna är både långa och grova. Grova kablar leder ström bättre och strömmen tar sig snabbt från det friska batteriet till det urladdade batteriet och det går snabbt att starta bilen. Grova kablar blir inte heller överhettade. Långa kablar gör att det går att nå till batteriet från en annan bils batteri även om bilen står lite avigt till, en bil med ett dött batteri går ju inte enkelt att flytta. En nackdel med långa och grova startkablar är att de är lite klumpiga och att det tar upp mycket plats i bilen.

Har du en äldre bil som inte är helt pålitlig eller om du är en god samarit som gärna hjälper andra bör du satsa på ett set långa och grova kablar. Litar du till 100 % på din bil och du kanske mest kör korta sträckor och kan gå eller ta bussen hem om bilen inte skulle starta kan du köpa kortare och klenare kablar. Hos oss hittar du alla typer av startkablar och en del av startkablarna är förpackade i praktiska lådor och enkla att stuva undan i bilen.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 449 - 2524 kr

Vad våra kunder säger om oss