Cykelhållare för baklucka

Att ta med cykeln bak på bilen är något som de allra flesta vill ha möjlighet till. Med en cykelhållare till bakluckan sker frakten smidigt och du slipper irriterande vinddrag som annars uppkommer när du lastar dem på taket. Vi har även cykelhållare utan dragkrok vilket gör att majoriteten av alla bilar nu har möjlighet att lasta och transportera cyklar.

Våra cykelhållare och tillbehör kommer från det svenska märket Thule som levererar transporttillbehör av mycket hög kvalitet. Thule är känt för sin hållbarhet och deras produkter finns idag hos återförsäljare över hela världen. Thules cykelhållare för baklucka kommer i flera olika utföranden. Både vad gäller antal cyklar som kan transporteras samt olika monteringsmodeller. Som mest hittar du hållare för fyra cyklar åt gången.

Välj rätt cykelhållare

För 30 år sedan såg utbudet av cyklar ganska likartat ut, så även cykelhållarna. Idag finns det en uppsjö av olika cykelmodeller i olika utföranden. Något som ställer krav på att cykelhållaren också är anpassad för rätt cykelmodell. Thule erbjuder en rad olika hållare gjorda för olika modeller. Alla har en enkel och snabb upphängningsanordning, oavsett om din bil har dragkrok eller inte.

Välj mellan Clip On modell, Hang on modell eller vanlig dragkrokskoppling. Vissa modeller har en så kallad "tilt" funktion som gör det enkelt att lasta på och av cyklarna när cykelhållaren är på plats. Här finns också särskilt kompakta hållare som tar minimalt med plats samt originalutföranden. I sortimentet finns även speciella cykelhållare för elcyklar och fatbikes som väger mer än original cyklar.

Lastning

När du monterar din cykelhållare på bilen och lastar cyklarna behöver du se till att det inte finns några lösa föremål som kan ramla av. Säkra också cyklarnas styren så de inte riskerar att skava mot billacken. Som förare är du ansvarig för att lasten inte skymmer bromsljus eller nummerplåt. Det finns speciella ljusramper och registreringsskyltar du kan använda för att undvika detta.

Ljusrampen kan anslutas till släpvagnskontakten vid bilen dragkrok och försäkrar dig om att bakomvarande bilar ser ditt broms- och positionsljus. Häng registreringsskylten väl synlig utanpå cyklarna och säkra den så den inte ligger i rörelse och skaver mot någon känslig yta. Vid längre sträckor är det bra att titta till lasten då och då, ta för vana att göra det i samband med tankstopp!

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 1999 - 8000 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss