Batteriladdning

Idag är batteriladdning en viktig del av bilens underhåll. Med en bra batteriladdare förlänger du livslängden på batteriet, något som sparar pengar och miljöresurser. Moderna laddare underhåller ditt batteri via en processor. Spänningsnivån styrs och det finns även laddare som mäter batteriets behov och genom att ladda upp det i cykler, ger batteriet lite välbehövlig motion.

Det kan emellertid vara svårt att hitta rätt laddare bland det stora utbudet som finns på marknaden. Fundera över vilken storlek som du behöver och leta efter en laddare som är säker för dig att använda. Vi har laddare som är gnistfria och felkopplingssäkra. Äldre laddare gick att kortsluta medan det inte spelar någon roll om du kopplar fel på en modern modell.

Ladda säkert med en underhållningsladdare

En batteriladdare ska inte gå att överladda och underhållningsladdningen ska vara säker. Hos oss på Autoexperten finner du laddare för bilen men även laddare för båtar, skotrar och andra fordon. Vi har även laddade för professionellt bruk bland annat för ambulanser. Fordon som använder mycket ström ska laddas kontinuerligt. Ju större ett batteri är, desto kraftigare laddare krävs för att underhålla det.
En gammal regel för att räkna ut vilken storlek på laddare som du behöver är att dividera batteriets kapacitet med tio - rekommenderad ström (A). Denna regel ger en bra vägledning men en del typer av batterier tål hög laddningsström, AGM-batterier. I vårt sortiment finner du laddare för vanliga blybatterier men även för fordon med moderna avancerade elektriska styrsystem, vilka kräver fulladdade batterier.

Vad påverkar batteriets livslängd?

Inget batteri varar i en evighet och förr eller senare behöver du byta ut ditt batteri. Kylan påverkar livslängden på ett batteri men ett batteri dör faktiskt snabbare i ett varmt klimat. Yttre våld kan också förkorta livslängden, exempelvis, motorcykel. Med bra underhåll och rätt laddare så kan du förlänga livstiden. Letar du efter en bra starter så har vi flera modeller.
Priset på laddare varierar kraftigt. En billigare laddare kanske saknar underhållsladdning. Detta innebär att den fortsätter att ladda även när batteriet är fulladdat. Om du inte kontrollerar laddningen av avbryter när det är fulladdat så dunstar vätskan eller torkar ut. Batteriet kan dö om du överladdar det. Vår personal besvarar gärna dig frågor om för-och nackdelar med olika produkter som kan användas för batteriladdning.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 25 - 29575 kr

Sortera efter:
Föregående123...9Nästa

Vad våra kunder säger om oss