Baklyktor till släpvagn

När du befinner dig i trafiken är säkerheten a och o i alla lägen. Det gäller naturligtvis oavsett vilken typ av fordon du framför - och släpvagnar är inget undantag. Tyvärr är det många som glömmer bort att kontrollera bakljusen på släpvagnen innan de ger sig ut på vägarna. Se därför alltid till att ha korrekt baklykta på släpvagnen när du ska ut och köra.

Vikten av att ha bra baklyktor kan knappast någon som varit ute i trafiken tvivla på. Som förare är det extremt viktigt att kunna se bilen framför ordentligt. Att ha bromsljus och baklyktor på den vanliga bilen ser de flesta till att sköta snyggt, däremot tycks många dessvärre glömma bort släpvagnens baklyktor.

Därför behövs baklyktor till släpvagn

En anledning till att färre är lika noga med släpvagnens baklyktor kan vara att det kräver lite extra omsorg. Medan baklyktorna på bilen normalt sköter sig själva så länge inte en olycka sker kan släpvagnen vara mindre väl utrustad till en början. Det är din uppgift som förare att se till att även släpvagnen är utrustad med rätt baklyktor.

Baklyktor på släpvagnen gör att andra förare i trafiken kan bedöma avståndet till dig bättre. Särskilt viktigt är det förstås när mörkret tränger sig på eller när väglaget är dåligt och sikten försämras ytterligare. Då gäller det att dina baklyktor kan lysa igenom såväl snö och regn som dimma för att göra klart för andra förare var du befinner dig.

Så väljer du rätt bakljus till släpvagn

Baklyktor till släpvagn kommer i många olika former och varianter. Som förare gäller det att du hittar rätt val för dig. Normalt är storleksprincipen viktig att ha i åtanke. Ju större släpvagn, desto tydligare behöver du signalera att du rör dig ute i trafiken. Det gäller också att hitta lyktor som klarar av att synas även vid dålig sikt.

Baklyktorna ska dels lysa när du har släpvagnen igång, dels lysa vid broms. Bromsljus gör att bilarna bakom dig kan reagera i tid på din inbromsning. Se därför till att hitta kvalitetsljus som är känsliga för din broms. Kontrollera regelbundet att baklyktorna fungerar som de ska och var uppmärksam på andra förares signaler. Ibland kan de meddela om en lykta har gått sönder.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 79 - 12840 kr

Sortera efter:
Föregående123...6Nästa

Vad våra kunder säger om oss