Alkomätare - för din och andras säkerhet

Viktigt att tänka på när du väljer alkomätare

Att räkna ut sin promillehalt är omöjligt

Det är en myt att man kan räkna ut hur mycket alkohol som finns i kroppen och hur mycket man förbränner. Det är så många faktorer som spelar in så som hur mycket du väger, vilken kondition du har och även ditt hälsotillstånd samt dagsform.

Kan du vara helt säker med en alkomätare?

Ja, om du använder en alkomätare som är kalibrerad för att mäta din exakta promillehalt varje gång du testar dig. 

Det finns tyvärr många alkomätare på marknaden idag som säger sig vara godkända, men då ofta enbart för den lägre, privata standarden. Endast en alkotestare är godkänd enligt den strängare professionella EU-standarden: Dräger Alcotest 3820. Svenska Polisen använder alkomätare från Dräger, det finns ett skäl till det. Drägers alkomätare är kalibrerade efter de lagar och regler som gäller i Sverige

Drägers Alkotestare 3820 är inte bara snabb, smidig och tyslåten den vann också Bäst i test hos Testfakta.

Därför är en billig alkomätare egentligen dyr 

Det finns så väldigt många olika alkotestare till försäljning. Du kan köpa en alkosticka för ett par tjugor på ICA och alkomätare som kostar flera tusen kronor. Att de allra billigaste mätarna och alkostickorna inte fungerar är inte så svårt att förstå.

Men är det någon skillnad bland de alkomätare som kostar mer? Behöver du som bara ska testa dig själv och kanske din familj och kompisar en testare som är så bra att Polisen använder den?

Svaret är mycket enkelt. Ja. Det är svårt att mäta den exakta alkoholhalten i blodet, riktigt knepigt faktiskt. För att klara av det så har Dräger under lång tid och med erfarenhet från den medicinska utrustning som de också tillverkar, tagit fram en alkomätare som dels är snabb, men också ger exakta mätresultat varje gång. För du vill ju få ett exakt svar varje gång du testar dig. En testare som visar olika mätresultat när du testar flera gånger efter varandra är en dålig alkomätare och ska inte användas oavsett vad den kostade att köpa.

Tänk hur du skulle välja om du köpte en fallskärm, brandsläckare eller någon annan typ av säkerhetsutrustning där det faktiskt är livsavgörande att den fungerar. En billig alkomätare som inte fungerar som det är tänkt blir ändå en dyr investering.

Varför kan man inte bara strunta i att dricka om man ska köra?

Självklart så är total nykterhet det absolut bästa sättet att vara helt säker. Men så ser inte riktigt livet ut för alla. Ibland uppstår situationer då vi snabbt vill veta om vi kan ta bilen eller behöver ringa efter en taxi. Eller dagen efter du varit på fest och vill veta säkert att du bara är trött eller om det finns alkohol kvar i kroppen när du ska skjutsa barnen till träningen.

När du köper en Dräger alkomätare får du alltid vad du betalar för

Dräger har över 60 års erfarenhet av medicin- och säkerhetsteknik och Drägers alkomätare är utvecklade med erfarenhet från alkoholmätning och studier runt mänsklig andning. När du vill vara helt säker på att du är körklar, välj Dräger.

När du vill vara helt säker på att du är körklar i sommar gör som så många andra, välj Dräger Alcotest. Drägers Alkotestare 3820 är inte bara snabb, smidig och tyslåten den vann också Bäst i Test hos Testfakta.

 

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 108 - 11433 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss