• Cirka 400 verkstäder, 54 butiker
  • 3 års funktionsgaranti på reservdelar
  • 12 mån fri assistansförsäkring vid service
TIPS! Visa endast artiklar som passar till ditt fordon - skriv in ditt registreringsnummer så hjälper vi dig att hitta rätt!

Bilbelysning och glödlampor

Hur bra strålkastare du än har så måste du även ha en bra glödlampa. Köp glödlamporna från någon av de kända tillverkarna, även om de är lite dyrare så lönar det sig i längden. Och kom ihåg, watt är inte ett mått på hur mycket ljus en lampa ger, utan ett mått på energiförbrukningen.

Blått glas

Ett blåtonat glas på strålkastaren ger ett vitare, mer dagsljusliknande ljus som är skönare för ögat.

E-godkännande

För att ha extraljus på bilar, lastbilar och bussar som tagits ut i trafik efter 2005-01-01 måste extraljusen vara E-godkända. E-märke och godkännandenummer finns angivet på strålkastaren. De extraljus vi säljer, utom pencilbeamstrålkastarna och ett par modeller av Luminator Xenon, är E-godkända.

Referenstal

På alla helljusstrålkastare, dit även fjärrstrålkastare räknas, finns det angivet ett referenstal på strålkastaren. I flera länder har man en gräns på hur stora referenstalen på en bil får vara, men det har vi inte i Sverige. Referenstalet berättar hur en strålkastare lyser. För två likadana strålkastare har den med högst referenstal längre räckvidd, men något smalare ljusbild. Tidigare var referenstal 37,5 det vanligast på fjärrstrålkastare i Sverige.

Efter ändringar i ECE-reglementet kan man nu få strålkastare med referenstal 50 E-godkända. Oavsett referenstal så gäller dock fortfarande att en stor strålkastare ger en större ljusbild än en liten.

Läs mer

Filtrera produkter

Kategorier

Tillverkare

Prisintervall: 5 - 6750 kr

«123...13»