Bogserlina

Det är några saker som bör finnas i varje bils bagageutrymme. Det bör finnas ett pumpat reservhjul, domkraft och verktyg för att byta hjul. I bagaget bör det också finnas en varningstriangel, startkablar och en bogserlina. Handskar så du slipper bli smutsig när du byter hjul och en ficklampa så att du kan se att arbeta är också nödvändigt. Andra saker som är bra att ha är första förband, eldsläckare och snöskyffel. Det räcker dock inte att dessa saker finns i bilen, du måste också veta hur de används.

Att ha startkablar i bilen är meningslöst om du inte vet hur du korrekt kopplar dem och inte heller en bogserlina är till någon nytta om du inte vet var den skall fästas. Bogserlinan fästs vanligtvis i en viss punkt i bilens front men behöver du bogsera upp bilen ur ett dike kan du behöva fästa linan bak. Ta reda på var fästpunkterna för bogserlinan finns hemma på garageuppfarten så du vet var de är innan du behöver fästa linan på riktigt. Dessa punkter är inte alltid enkla att hitta.

Var du fäster en bogserlina
Fronten hos en modern bil är ofta täckt av plastpaneler. Öglan för att fästa bogserlinan finns ofta bakom dessa paneler och du behöver ibland ta bort en lucka i panel för att hitta öglan. Har du tagit bort luckan är det inte alltid där finns en ögla, ibland finns där bara ett hål. Själva öglan finns i bilens verktygssats och du måste skruva dit den för att kunna fästa bogserlinan. Känner du till detta innan du får stopp på bilen ute på vägen blir det enklare för dig att använda bogserlina.

Bogserlina ingår inte i bilens standardutrustning, den måste du själv köpa och det duger inte med ett vanligt rep. Hos Autoexperten hittar du riktiga bogserlinor av kraftigt material och med starka metallkrokar i ändarna. En bogserlina är lite elastisk för att inte bogseringen skall bli så ryckigt och de finns med olika styrka och i olika längd. Har du en småbil kan du välja en lite klenare lina och längden på en bogserlina brukar vara mellan fyra och fem meter. Det är den typ av lina du skall använda när du bogserar.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Egenskaper

Kampanj

Prisintervall: 160 - 500 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss