Laddboxar för elbil

Om du har en elbil eller laddhybrid i din ägo är det viktigt att kunna ladda den på ett säkert sätt, med en bra laddbox för elbil. Vi säljer olika laddboxar som fungerar utmärkt i det svenska kalla klimatet, vilket deras IP66 klassning är bevis på. Det ställs högre krav på kapslingen av elektronisk och elektrisk utrustning i krävande miljöer, vilket kyligt klimat räknas som. Att ha en korrekt installerad laddbox hemma underlättar för dig med elbil, då laddningstiden minskar med 40 % jämfört med laddning via den portabla laddaren som medföljer vid bilköpet.

Det är viktigt att välja rätt laddbox till just din elbil eller laddhybrid samt som passar dina önskemål. DC-laddning fungerar utmärkt vid snabbladdning på laddstationer, medan AC-laddning är till för hemmabruk. Laddboxar är antingen enfas eller trefas, där enfasladdare är vanligast och trefasladdare laddar bilen snabbare. Strömstyrkan i laddaren måste anpassas efter säkringen på uttaget där den ska användas, i villor är 16 ampere vanligt men det finns upp till 32 ampere. Det är dock inte alla bilmodeller som klarar en så hög strömstyrka. Trefasladdare med 32 ampere ger kraftigast laddning.

Fördelar med laddbox hemma
För att en laddbox ska vara godkänd måste den ha ett inbyggt DC-skydd, vilket alla laddboxar i vårt sortiment har. Skyddet förhindrar likströmmar från att sippra igenom din jordfelsbrytare. Sladden som medföljer vid köp av elbilen är till för akuta situationer och laddningen sker inte lika effektivt. Du ska även undvika laddning i vägguttag då de inte är gjorda för hög belastning samt inte har en dedikerad säkring. Med en laddbox i hemmet laddar du bilen mer effektivt, då du kan ladda bilen med högre effekt än vid användning av medföljande kabel.

Du kan välja mellan laddboxar med integrerad eller lös kabel. Vid laddning av olika fordon är lös kabel att rekommendera, i övrigt är det smidigare med fast kabel. Användning av en laddbox hemma, som uppfyller säkerhetskraven, ger tryggare laddning då den kommunicerar eventuella fel samt slutar ladda vid fullt batteri. En säker installation är ett måste, därför säljer vi också laddboxar där installering av en behörig installatör ingår. Vi har varianter från olika fabrikat och i olika prisklasser i vårt sortiment. Med en egen laddbox laddar du bilen tillförlitligt och säkert.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 4995 - 29995 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss