Stödhjul till släpvagn

Ett stödhjul till släpvagnen har som uppgift att hålla upp själva vagnen så att du slipper lyfta upp släpet på dragkroken manuellt vilket kan vara både krångligt och slitsamt. Här hittar du ett brett sortiment av stödhjul till släp och även separata hjul om det behöver köpas till. Vi säljer också olika stödshjulsfästen, vissa av dem vridbara för att underlätta.

När du har backat in bilen i position och kulkopplingen är i rätt position över själva dragkulan behöver du bara höja upp stödhjulet med hjälp av veven. Då sänker du samtidigt ner kulkopplingen tills den är i rätt position. Vi har hjul och stödben i flera olika storlekar för att passa alla olika typer av släpvagnar och släp.

Hitta rätt stödhjul för ditt släp

Är du osäker på vilka stödhjul som passar för ditt släp skriver du bara in registreringsnumret här på hemsidan. Då får du enbart upp de resultat som passar. Skulle du inte ha reg-numret tillgängligt kan du också välja din modell manuellt. Du ser måtten i produktbeskrivningen så du enkelt kan scrolla igenom alternativen och välja ut de som är intressanta.

Alla ägare till en släpvagn vet att det ibland behöver bytas ut enskilda delar, för att hålla släpvagnen i bra skick och försäkra oss om säkerheten. Kanske behöver du inte köpa ett helt stödhjul utan bara ett nytt handtag? Hos oss finner du även denna typ av reservdelar. Du kan direkt se om varan finns i lager, både i våra fysiska butiker och online.

Välj rätt stödhjul

Det viktigaste när du ska välja ett stödhjul är att det klarar av släpets maxvikt. Därför är det viktigt att du först tar reda på detta innan du ser dig om efter ett nytt hjul. Du måste även tänka på höjden, alltså hur högt släpet går över marken. Kontakta gärna vår kundtjänst om du vill ha råd och tips.

Stödhjul och fästen håller oftast i många år även om de utsätts för hårda miljöer. Du kan därför se köpet som en investering för framtiden. Vi rekommenderar även att du investerar i ett reservhjul så du inte står handfallen om en punktering skulle ske när du är ute och åker. Dessa finns både i plast och i gummi.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 40 - 5675 kr

Sortera efter:
Föregående123Nästa

Vad våra kunder säger om oss