Snöskyfflar

Det är vackert när snön faller men det bildas snabbt snödrivor. Det gäller att vara beredd och utrustad med redskap så att det går smidigt att snöröja framför ditt hus och skotta fram bilen. Hos oss på Autoexperten hittar du skyfflar som passar för att ha med dig i bilen. Vi har snöskyfflar med olika typer av blad och handtag som underlättar snöskottning och hjälper dig att rensa snö på gångbanor, trappor och stigar. Med rätt redskap som är utformad för att utföra ett speciellt jobb är dina snöproblem lösta.

Snöredskap kan variera kraftigt i pris. En hopfällbar miniskyffel som du kan förvara i handskfacket i bilen är ett utmärkt litet verktyg som kostar runt 100 kronor medan en ergonomiskt designad skyffel men mycket stabilt handtag kan kosta flera hundra kronor. Nysnö är lätt om det är kallt ute men den kan också vara tung att skotta om det är blötsnö. Vi har 30 dagars ångerrätt så att du kan känna dig trygg och säker när du beställer ifrån oss. Ångerrätten gäller från att du har tagit emot beställningen.

Vad tänka på när du väljer snöskyfflar?
Fundera över hur stort område som du behöver skotta. Titta på bladet så att det har en lämplig bredd. Ett bredare blad passar om du ska skotta ett större område. Det kan dock bli tungt att skotta blötsnö om bladet är brett. Ett snöredskap av plast passar för den lätta nysnön innan den har hunnit packas och bli kompakt. Kontrollera att bladet håller hög kvalitet, blad av aluminium ger ett starkare redskap som är hållbart medan ett av plast blir lättare. En skyffel med kanter förhindrar att snö faller av.

Det är viktigt att få upp all snö, kolla på kanterna så att den har en bra vinkel, något som hjälper till att plocka upp all snö. En snöraka har ett plattare blad som är längre och den är ett bra komplement till en skyffel. Ett handtag som är ergonomiskt designad underlättar skottningen och ger dig ett bra grepp där du kan placera händerna optimalt. Längden på skaften är en annan aspekt som du bör fundera över innan du bestämmer dig. Autoexperten har kunnig personal som gärna hjälper till och besvarar dina frågor.

Läs mer

Vad våra kunder säger om oss