Påskjutsdämpare till släpvagn

Letar du efter en ny påskjutsdämpare har du kommit helt rätt. Vi har ett brett sortiment både av dessa samt andra tillbehör till ditt släp. Om du inte är införstådd med vad påskjutsdämparen har för funktion kan vi berätta att den är en del av påkjutsbromsen. Denna hittar du på chassit av vagnen. Den liknas ofta vid ett litet hus.

I "huset” finns ett dragrör. Detta sitter sedan fast i din bil via kulhandsken. Om du accelererar bilen kommer röret att dras ut, och när du sänker farten åker det in i påskjutaren. En påskjutsdämpares uppgift är att se till att röret inte rör sig för ryckigt. Om inte detta fungerar som det ska kommer bilen inte att gå igenom en besiktning.

Kontrollera din påskjutsdämpare

Är du en sådan som kör ofta med husvagn eller släp bör du kontrollera din påskjutdämpare då den kan tappa trycket, eller helt stanna kvar i påskjutaren. Du bör göra regelbundna kontroller för att försäkra dig om, både din egen säkerhet och att bilen blir godkänd vid nästa besiktning. Du bör också vara medveten om att vissa modeller behöver dämpare med tryck.
Om du märker att din påskjutsdämpare har problem är det inte alltid säkert att det är där som felet ligger. Det kan också bero på dålig eller trasig bromsautomatik, att bromsarna är felaktigt justerade eller att bromshävarmen är felaktigt justerad. Du bör alltid undersöka dessa saker om du upptäcker eller misstänker att det är något fel med din påskjutsdämpare.

Att byta påskjutsdämpare

Om din påskjutsdämpare skulle vara sliten krävs det naturligtvis att du byter den. Är du osäker på vilken modell som passar din bil skriver du bara in din modell eller ditt registreringsnummer här i webbshopen. På några sekunder får du upp alla de dämpare som passar. Är du händig kan du ge dig på att byta dämpare på egen hand.
I stora drag behöver du skjuta masken bakåt, lossa skruvförbandet och sedan ta av kopplingen. Sedan lossar du det bakre skruvförbandet på dämparen och tar ut den gamla. Därefter är det dags att föra in den nya påskjutsdämparen tills den ligger i linje med husets borrhål. Sista steget är att skruva fast. Annars kan du även vända dig till en verkstad.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 531 - 5730 kr

Sortera efter:
Föregående123...5Nästa

Vad våra kunder säger om oss