Spännband och spännrem

Om du någonsin lastar något på en släpkärra, på flaket hos en pick up eller på ett takräcke vet du hur svårt det är att binda lasten stadigt med rep. Alla som lastar prylar behöver spännband. Tack vare denna genialiska uppfinning går det att surra alla typer av last stadigt och att surra lasten går på någon minut. Du behöver inte vara expert på att knyta, allt du behöver kunna göra är att sticka in spännbandet i skåran och spänna med bygeln tills lasten är stadigt säkrad.

Det finns två huvudsakliga typer av spännband. En enkel tunnare enklare variant av band med en fjäderbelastad låsning där du spänner genom att dra i bandet. Den andra varianten är kraftigare och består av två delar. Ett kraftigt band med en krok för förankring i ena änden och ett kortare band, också med en krok i ena änden och en spännare i andra änden. Lasten surras genom att spännbandet förankras i flaket och spänns över lasten. Spännaren förankras också i flaket, spännbandet förs in i spännarens skåra och du spänner med bygeln.

Våra spännband
Hos oss hittar du allt från enkla tunna och billiga spännremmar som passar bäst för att surra lätta laster. Dessa spännremmar tar knappt någon plats alls och går enkelt att förvara i bilens handskfack och på så sätt har du alltid dem med dig. Mer kraftfulla spännband tar däremot mer plats och förvaras lämpligen i bilens bagagelucka. Kraftiga spännband finns i olika längder och med olika styrka. Brottstyrkan på traditionella kraftiga spännband varierar vanligtvis från runt 2 000 kilo och upp till hela 8 000 kilo. De kraftigaste är främst till för lastbilar.

Utöver de två vanliga typerna av spännband hittar du också special-spännband hos oss. Vi har speciella spännband för hjulsurrning. Dessa är ett måste om du transporterar bil på trailer. Det finns också vidareutveckling av spännbanden där bandet automatiskt rullas in i en hållare när de spänns loss. Det finns också en enklare och billigare variant av det traditionella spännbandet med en brottstyrka på 500 kilo. Se till att du alltid har ett spännband eller en spännrem i din bil om du ibland lastar på släpkärra så slipper du krångla med rep.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 72 - 725 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss