Laddkablar för elbil

Hos oss här på Autoexperten finner du laddkabel elbil som kan användas för att ladda din elbil på publika laddstationer. I vårt sortiment finns även kablar som kan anslutas till ett vanligt vägguttag så att du kan ladda din elbil hemma. I Sverige finns det runt 6 500 laddplatser där det går att ladda en elbil eller elhybrid. Oavsett om du kör en Tesla, Kia, Volvo, eller någon annan bilmodell har vi en laddkabel som passar för just din bil. Laddkablarna i vårt sortiment håller hög kvalitet.

En laddkabel som används för att ladda vid en laddplats har T2-kontakter i båda ändar, Mode 3 kabel. De finns i olika laddeffekter och ger en säker smart effektiv laddning av en elbil eller elhydrid. Det är viktigt att sköta om laddkablar och att förvara dem så att det är skyddade. En kabel som ligger i en stöttålig väska riskerar inte att trassla in sig i bakluckan. Den är lätt att plocka fram från väskan när du befinner dig på en laddplats. Vi har kablar som levereras i stöttåliga väskor.

Hur väljer du laddkabel elbil?
Det finns flera namn på en laddkabel, typ 1, typ 2, och mode 3. För att hitta rätt kabel som passar din bil och dina behov så kan du välja bilmodell i en dropplista på vår sida och lämpliga kablar visas. Vår kunniga personal hjälper gärna till och besvarar frågor så att du kan känna dig säker på att du har väljer en passande modell. En laddkabel med justerbar laddningsström passar perfekt när du vill ladda hemma eller befinner dig på tillfälligt besök långt ifrån en laddplats.

Du kan justera strömmen så att den passar kapaciteten i uttaget där du laddar. Ett problem med att ladda hemma är att vägguttag inte levererar så hög ström. Kontrollera alltid laddkabelns och vägguttagets kapacitet innan då sätter igång och laddar din elbil. Kablar som är tillverkade i av termoplastistk elastomer TPU följer riktlinjer får miljöteknisk hållbarhet och de kan återvinnas. Kablar gjorda av TPU är flexibla, vilket ökar livslängden. De har också bra värmebeständighet och nötningståligheten är lägre jämfört med om du väljer en laddkabel gjort av TPE, termoplastisk elast även kallat termoplastiskt gummi.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 2495 - 10995 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss