Parkeringsljus till din bil

Parkeringsljus för bilen

Gör det till en vana att med jämna mellanrum kontrollera så att alla ljus fungerar som de ska på din bil. Det är enormt viktigt att du syns ute i trafiken och att dina ljus fungerar. Att lamporna är hela är viktigt. Dessa ljus varnar andra bilister om du tvingas stanna på en väg i dåliga ljusförhållanden såsom gryning eller skymning.
Parkeringsljuslampor är svaga och drar inte speciellt mycket ström. De kan ofta vara påslagna i flera timmar. De får alltid vara tända när du kör men ska alltid användas tillsammans med halvljus, helljus, dimljus eller varselljus. Det är förbjudet att köra enbart med parkeringsljus. De markerar när du kör hur bred din bil är om ditt starkare ljus har gått sönder.

Brett utbud med lampor

Det är viktigt att kontrollera att alla ljus är hela och rena. Parkeringsljus används när du stannar eller parkerar bilen när sikten är dåligt. Ljuset varnar andra trafikanter under förhållanden när det är viktigt att de kan se din parkerade bil. Hos oss hittar du ett stort utbud med lampor för bilen från standardlampor till lampor med längre livslängd.
Om du letar efter ett miljövänligare alternativ så har vi flera olika modeller att välja bland. En lampa med längre livslängd innebär dessutom att du behöver göra färre glödlampsbyten. Vår personal hjälper gärna till och besvarar frågor om vilken typ av lampa som passar till din bil samt berättar om för-och nackdelar med olika typer av lampor från tillverkare såsom Philips och Hella.

Byte av lampa

Oavsett tiden på dygnet så skall belysningen alltid vara tända, på dagtid gäller “halvljusregeln”. Du kan själv byta lampor i bilen. Ibland kan det kännas krångligt men om du är osäker så finns kan givetvis en verkstad hjälpa till. I bilens instruktionsbok hittar du information om hur du byter lampa. Ha alltid extra lampor hemma så att du snabbt kan byta om det skulle behövas.
Ett tips är att ta ett kort på hur det ser ut innan du börjar lossa på saker. Ta aldrig med fingrarna på glaset på lampor till starkare ljus, såsom halvljus. Fettet på fingrarna bränner fast på glaset. Detta gäller dock inte för svagare lampor såsom parkeringsljus. När du byter lampa kan du även uppgradera och byta till en lampa med lång livstid.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss