Bakljus

Bakljus är någonting alla bilar är utrustade med, och ibland går de sönder. Det är oftast enkelt att byta glödlampa själv, instruktionsboken brukar tala om hur du ska gå tillväga. Välj mellan olika typer av lampor samt skriv in ditt registreringsnummer för att enbart visa artiklar som passar ditt fordon. Vanliga glödlampor kostar minst, halogenglödlampor lite mer och LED-lampor är dyrast, men skillnader förekommer även inom samma typ. Idag är det inte lag på att ha bakljusen tända under dagtid, men du måste ändå ha fungerande lampor.

Biltillverkarna sätter oftast inte in lamporna med starkast sken, de föredrar istället längre livslängd. Beroende på vart i världen du befinner dig är själva ljusstyrkan inte alltid viktig, men i Sverige har vi många mörkertimmer vilket gör det desto viktigare. En halogenlampas livslängd blir kortare ju starkare sken den avger, men det experimenteras mycket hos de stora lamptillverkarna. Deras önskan är att framställa en lampa med både starkt ljus och lång livslängd, då bilförare föredrar att inte behöva byta lampor ofta. 12 volt är vanlig spänning på lampor till bilen.

Bakljus i olika prisklasser och från olika varumärken
I vårt sortiment av bakljus finner du artiklar från bland annat Philips, vilka har legat i framkant inom fordonsbelysningsbranschen i 100 år. I princip varannan bil inom Europa är försedda med belysning från företaget. Det handlar om högkvalitativa lampor till bra priser, samt olika typer av lampor. Philips tillverkar både vanliga glödlampor, halogenlampor och LED-lampor som passar som bakljus. Philips X-treme Ultinon är de bästa LED-lamporna från företaget som förbättrar din sikt med upp till 200 %.

Vi säljer även bakljus från varumärkena Hella och Bosch, det handlar om glödlampor och halogenlampor. Om du är osäker på vilka bakljus som passar din bil kan du fylla i ditt registreringsnummer, då ser du enbart passande produkter. Ifall registreringsnumret inte är tillgängligt kan du välja bilmodell manuellt istället. Vet du med dig att du kör mycket i mörker är det klokt att satsa på en lampa med bra ljusstyrka, då det ger säkrare körning. Det är även smartare att betala mer för ett bakljus med längre livslängd.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss