Dieseltillsatser

Dieseltillsatser

Det finns många mekaniska komponenter i en dieselbil som är i behov av smörjmedel, rengöring eller optimeringsmedel. Många av dessa behov kan lösas genom att tillsätta en dieseltillsats direkt in i tanken. Här hittar du olika dieseltillsatser för din bils behov. Alla produkter håller samma höga kvalitet och tillhör proffssegmentet från välkända tillverkare som till exempel Red Line Oil.
Att använda sig av dieseltillsatser är enkelt och vilken bilägare som helst kan göra det. Dieseltillsatsen kommer i flaska, oftast utrustad med pip eller längre hals för en lättare hantering. Flaskans innehåll hälls sedan direkt in i dieseltanken. Doseringen skiljer beroende på medel och antal liter diesel bilen har, vi hjälper gärna att hitta rätta mängd och sort.

Varför ska du använda dieseltillsatser?

Moderna bilar har mycket sofistikerade bränslesystem som är utvecklade för att uppnå en optimal prestanda med låg bränsleförbrukning. Dock är den diesel som tankas idag miljöanpassad vilket är en nödvändighet, men med detta följer att naturliga ämnen som fungerar som smörjmedel försvinner. Detta resulterar i att förslitningen ökar på dieselmotorer vilket bidrar till ökade utsläpp, högre motorljud och otillräcklig smörjning av dieselsystemet.
Att din bil kan behöva en tillsats för exempelvis rengöring märker du genom ökade avgasutsläpp. Kanske CO halten eller HC värdena ökat och upptäcks under besiktningen. Kanske går motorn hackigt, den släpper ut mer sot än tidigare eller så får bilen felkoder gällande motor och prestanda. Felet är snabbt avhjälpt med en dieseltillsats som rengör och smörjer bränslesystemet.

En del av bilens underhåll


Det finns också tillsatser som tar död på dieselbakterier som har en förmåga att täppa till bränslefilter och ibland hela bränslesystem. Detta kan i slutändan leda till motorstopp eller motorhaveri. För att få bort mikroorganismerna krävs speciell rengöring och som användas med jämna mellanrum. Denna åtgärd är långt mer ekonomisk än om motorn eller bränslesystemet skulle behöva repareras.
Att använda dieseltillsatser med jämna mellanrum kan vara en god idé och en investering vad gäller bilens hållbarhet. Hur ofta en rengöring skall genomföras bör du kontrollera med din närmsta märkesverkstad. Tillsatsen ordnar du enkelt själv här på Autoexperten och tillsätter den sedan i tanken. Ingen inlämning av bilen behövs och inga övriga kostnader för arbete krävs heller.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss