Däckpåse och däckrulle

I Sverige har vi som bekant lagstiftningar om vilken sorts däck vi ska ha på våra bilar och under vilka perioder du får använda de olika däcktyperna. Detta innebär, beroende på typ av däck, att du måste byta mellan vinter och sommardäck två gånger om året. De däck som inte används för tillfället måste naturligtvis förvaras på ett bra sätt under dessa perioder. Däck tar upp ganska mycket plats och det är viktigt att de enkelt kan flyttas runt om behovet skulle uppstå - då är däckpåsar en bra lösning.

När däcken väl avlägsnats från fordonet, tvättats och lämnats för att torka ordentligt placeras de med fördel i däckpåsar. Att förvara sina oanvända däck i däckpåsar är bra av många olika anledningar. Först och främst är det enklare att hantera däcken om de förvaras i påsar eftersom den som flyttar dem slipper smuts, olja och avlagringar och därmed inte heller behöver få fläckar på kläder och händer. Dessutom skyddar däckpåsarna däcken mot smuts, damm och solljus. Kan du skydda dina bildäck från dessa faktorer kommer de att få en mycket längre livslängd och hållbarhet.

Välj rätt däckpåsar
Däckpåsar finns i många olika former. Var noggrann när du köper påsarna så att de har rätt storlek och rymmer den typ av däck som du använder på ditt fordon. Se därför till att ha mått och dimension på dina däck tillgängligt när du handlar däckpåsarna. Det är också bra att var uppmärksam på vilka tillbehör som följer med i köpet. Ibland medföljer till exempel en speciell förvaring för muttrar och andra smådelar eller liknande extra detaljer. Men det viktigaste är att däckpåsarna går att markera så att du vet vilket däck som ligger i vilken påse.

Ett alternativ är att köpa ett set om fyra påsar sydda i tyg. Dessa brukar vara tvättbara och det går därmed utmärkt att återanvända dem säsong efter säsong. Ett annat alternativ är att köpa en så kallad däckrulle. Det är helt enkelt en rulle med plastpåsar i däckstorlek som kommer i flerpack och på rulle. Oftast rör det sig om ett antal av ca 100 individuella påsar. Vilket alternativ du väljer är helt upp till dig själv och beror naturligtvis på hur din bilhållningssituation ser ut och hur många bilar du har.

Läs mer

Vad våra kunder säger om oss