Mobilhållare

Mobilhållare är en praktisk gadget som finns i en rad olika utföranden. Hållaren till mobilen kommer i olika storlekar och universella modeller passar för att alla typer av mobiler. Det finns även modellspecifika hållare som är designade för att passa för ett visst märke och eller storlek på mobilen, bland annat för iPhone 6s plus. Hos oss på Autoexperten finner du flera olika typer av mobilhållare bil och vår hjälpsamma personal besvarar gärna dina frågor och hjälper dig att välja en modell som passar din mobil och dina behov.

Det är inte olagligt att prata i telefon men självklart vill ingen utsätta varken oss själva eller våra medtrafikanter för fara. Ett sätt att höja säkerheten på våra vägar är att ha rätt utrustning som gör det möjligt att köra samtidigt som mobilen sitter fast. Vi har mobilhållare som fästs på rutan med hjälp en av sugkopp. Denna typ av hållare kan fästas på vindrutan eller sidrutan, vilket är praktiskt om du exempelvis tänker använda mobilen för GPS-anvisningar. När du väljer en magnetisk hållare är det viktigt att de är stabila så att mobilen inte trillar ner.

Mobilhållare bil - välj en modell som passar dig
Det finns massor av olika modeller av mobilhållare. Mobilhållarna har olika fästanordningar, vissa håller fast telefonen med hjälp av gripklor eller spännanordningar medan andra har en magnetisk yta. Dessa magnetiska hållare är lite mer anpassningsbara eftersom du själv väljer om du vill fästa telefonen i horisontalt eller vertikalt läge. Alla mobilhållare är designade så att föraren med en hand ska kunna sätta fast och koppla loss telefonen. Innan du köper en hållare kom ihåg att kontrollera att telefon och hållare är kompatibla så att du kommer åt att koppla in laddaren och det skulle behövas under resan.

De flesta mobilhållare monteras på vindrutan, ventilationsgallret eller direkt på instrumentbrädan. Det finns inga bestämmelser för var exakt mobilhållaren ska placeras, det är helt upp till dig själv. Dock bör den sitta där du har god översikt och lätt kan nå den utan att behöva flytta din uppmärksamhet från vägen och körningen. Hållarna för ventilationsgallret fästs med gripklor, hållare som monteras på vindruta eller instrumentbräda monteras med fästkuddar. Gemensamt för båda metoderna är att de inte skadar bilen eller lämnar några märken efter sig om mobilhållaren skulle avlägsnas.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 249 - 400 kr

Vad våra kunder säger om oss