Cykelhållare för dragkroksmontering.Oavsett om det har blivit dags för en heldagstur på berget, ett landsvägsrace mot klockan eller att rulla ner mot stranden - via vägen eller off-road - har Thule många smidiga lösningar som gör det möjligt att få med cykeln till startpunkten för din cykling.
Alla cykelhållare gör det snabbt och enkelt att lasta, säkra och låsa fast cykeln på bilen och komma iväg.

Sök efter cykelhållare

Slå in din bils registreringsnummer i sökfältet till höger för att se vilka cykelhållare vi har att erbjuda eller besök någon av våra butiker. Du hittar även alla våra cykelhållare här. Vi har alla Thules modeller av cykelhållare. 

Olika typer av cykelhållare

Det finns tre huvudmetoder för hur man transporterar en eller flera cyklar på en bil. 

Cykelhållare för dragkroksmontering

Det finns flera modeller som låter dig transportera allt från en till fyra cyklar med hjälp av en cykelhållare som du monterar på bilens dragkrok. Fördelar med den här typen av cykelhållare är att de går snabbt att montera, du undviker höga och tunga lyft samt att taket är tillgängligt för en takbox.

Du kan välja mellan cykelhållare som du hänger en eller flera cyklar på, eller plattformshållare som är försedda med lyktor som du kopplar till bilens elförsörjning.

Det finns även mer avancerade dragkroksmonterade cykelhållare som går att tilta så att du kommer åt bagageluckan. Det finns också modeller där cykelhållaren bultas i dragkroken på ett sådant sätt att dragkroken fortfarande kan användas för t.ex. släpkärra eller husvagn.

Tänk på att du inte får skymma bilens registreringsnummer eller bromsljus med dina cyklar och cykelhållare. Det är olagligt och vill du vara på den säkra sidan så välj en cykelhållare med separat plats för nummerplåt och inbyggda bromsljus.

Här hittar du alla cykelhållare för dragkrok

Cykelhållare för takmontering

Cykelhållare för takmontering.Om du monterar cykelhållare på taket blir i gengäld bagageluckan helt tillgänglig. På en del cykelhållare får du ta loss framhjulet för att säkra lasten, på andra modeller låser man cykeln med hjälp av ramen. Det är lätt att glömma hur högt lastad bilen är så var vaksam när du kör in i till exempel garage som kan ha låga tak.

Här hittar du alla cykelhållare för takmontering.

Cykelhållare för bagagemontering

Cykelhållare för bagagemontering.En inte riktigt lika vanlig montering av cykelhållare är bagagevarianten. I första hand ett alternativ för dragkrok- och takräckeslösa bilar.

Här hittar du alla cykelhållare för baklucka.